Har du någonsin hört talas om forskningsprojekt och kliniska studier och tänkt: ”Det låter spännande, men är det inte riskabelt?” eller ’Hur fungerar det egentligen?’.

Forskningsnyheter mars

Här hittar du återigen en samling av upptäckter och utveckling av forskning från Sverige och världen som Forskningspanelen har samlat ihop och sammanfattat de senaste månaderna. Nedan finner du ett

Monika berättar om utmaningarna med ett liv med yrsel

Monika 75 år har nyligen diagnostiserats med Ménières sjukdom, en åkomma som påverkar hennes dagliga liv med återkommande yrselanfall, tinnitus och hörselnedsättning. Vi intervjuade Monika om hur hennes liv ser

Myt eller fakta om klinisk forskning

Det finns många myter och missuppfattningar om klinisk forskning, men oroa dig inte – vi har samlat några vanliga myter och gjort det enkelt för dig att förstå dem! För

Forskningsnyheter oktober

Här hittar du återigen en samling av upptäckter och utveckling av forskning från Sverige och världen de senaste månaderna. Nedan finner du ett urval av artiklar att läsa. Trevlig läsning!

Forskningsnyheter mars 2024

Här hittar du en samling av upptäckter och utveckling av forskning från Sverige och världen det de senaste månaderna. Nedan finner du ett urval av artiklar att läsa. Trevlig läsning!

Forskningsnyheter december 2023

Här hittar du vår sista samling av upptäckter och utveckling av forskning från Sverige och världen de senaste månaderna för i år. Nedan finner du ett urval av artiklar att

Forskningsnyheter september

Här hittar du en samling av upptäckter och utveckling av forskning från Sverige och världen de senaste månaderna. Nedan finner du ett urval av artiklar att läsa. Trevlig läsning! Demenssjukdom

De 5 mest ställda frågorna

Registrering (och medlemskap) hos oss är gratis och enkelt. För att registrera dig behöver du bara klicka på knappen ”Bli medlem” längst upp till höger och följa instruktionerna där eller klicka här.

När du har registrerat dig och fyllt i vår hälsoenkät kommer vi att försöka hitta en lämplig studie för dig. Så snart vi har hittat en studie som matchar din hälsoprofil kontaktar vi dig så snart som möjligt. Om det visar sig att du är kvalificerad för studien kontaktar vi dig per telefon och förklarar det exakta upplägget av studien för dig.

Nej, du behöver inte lida av någon sjukdom för att vara medlem i Forskningspanelen. Naturligtvis är förekomsten av olika sjukdomar ofta en förutsättning för att delta i en klinisk studie.

För att vi ska kunna erbjuda dig möjlighet att delta i en studie behöver vi att du fyller i vår allmänna frågeformulär. Du har alltid rätten att få dina uppgifter raderade från oss enligt GDPR när du vill. Om du har andra frågor kan du skicka ett mejl till info@forskningspanelen.se.

Du kan naturligtvis avbryta din medverkan i en studie när som helst – både i början och i slutet av studien. Ditt deltagande är frivilligt och du har rätt att när som helst avbryta din medverkan i en studie.